Blog

Hallo Pasen!

Winters wonen maakt plaats voor Pasen

Je hebt de Kerstboom een paar weken weggestopt uit je interieur en hier en daar ligt nog wat winterse decoratie.  Je bent eigenlijk toe aan de zomer, maar met het winters weer komt het er niet van. Pak je zelf op en gooi je winters interieur de deur uit. Haal Pasen naar binnen. Want over een paar weken is het alweer zo ver, het starschot van het voorjaar, tijd voor iets nieuws.

Paasinterieur

Veeg winterse taferelen de deur uit en maak plaats voor een voorjaarsinrichting. Ja, je zult wel denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, even mijn interieur paasproef maken. Ja, dat is het zeker. Ik zeg niet dat je de muren moet gaan verven, een nieuwe vloer moet leggen en nieuwe meubels moet aanschaffen. Nee, met een paar kleine kleurdetails, of met decoratie, kun je al veel verschil maken.

Kleine dingen maken groot verschil

Vervang je winterse verfraaiingen met frisse, paaskleurige decoratie of paasgerelateerde decoratie zoals haasjes, eitjes of kippen. Een paar kleine aanpassingen kunnen al wonderen verrichten. Heb je bijvoorbeeld donkere winterse kussens op de bank? Schaf een paar leuke gele of pastelkleurige woonkussens aan. Leuk voor het voorjaar en tegen het einde van de zomer hoef je alleen maar de woonkussens om te wisselen met woonkussens in warme, winterse kleuren.

Paasgeel

Pasen wordt al snel aan geel gekoppeld, paasgeel zoals we het in de periode rond Pasen noemen. Maar waarom moet met Pasen toch alles geel zijn?

Geel is een zonnige en vrolijke kleur twee kenmerken die Pasen ook heeft. Tijdens Pasen is het voorjaar, over het algemeen een zonnige periode. En zoals ze zingen ei, ei, ei en we zijn zo blij want Pasen is begonnen en dat vieren wij, ei, ei.

Een periode dat het zonnetje schijnt, lammetjes worden geboren en kalfjes die door de wei huppelen, een vrolijke tijd.

Verder wordt de kleur geel in verschillende landen als heilig beschouwt. Pasen is ook ontstaan als een belangrijke dag voor de gelovigen, wellicht komt daar het paasgeel vandaan.

Op je paasbest

Natuurlijk wil je dat de paasbrunch de paastafel er mooi uitziet, maar je mag niet te veel tijd aan de aankleding. Anders heb je geen tijd om de sinaasappels voor de jus d’ Orange te persen en dadelijk is de bakker dicht en heb je geen broodjes om te serveren. Met een paar planten, beeldjes en kleuren kun je al veel doen.

Zet bijvoorbeeld een glazen of pastelkleurige vaas op tafel met paastakken of bloesemtakken (katjes) erin, een echte klassieker en staat nooit mis. Verder zijn blauwe druifjes of wit/ geel gekleurde tulpen ook bloemen waar je nooit mis mee slaat tijdens Pasen. Kleine decoratie doet het ook goed op de paastafel. Zet kleine paashaasjes of kleine paaseitjes neer bij iedere plaats waar een gast komt te zitten, hang of schrijf er de naam van de persoon aan.

Ik ben er klaar voor! Ben jij al klaar voor Pasen? Neem eens een kijkje op de webshop van Charme Deco voor decoraties die je kunt gebruiken om je huis paasproof in te richten.

Creatieve groet,