Blog

Thuiswerken in een goede sfeer

Thuiswerken wordt in deze gekke tijd steeds normaler. Maar thuiswerken in je thuisomgeving kan voor vele problemen zorgen. Zo kun je je niet goed concentreren door de huiselijke sfeer of heb je last van gezinsleden die ook thuis zitten. Daarom is het belangrijk dat je een goede werksfeer kunt creëren. Maar hoe doe je dat?

In je fijne woonkamer sfeer heb je natuurlijk helemaal geen werkgevoel en word je snel afgeleid. Toch kun je makkelijk thuis een fijne werksfeer creëren door het inzetten van de juiste materialen, meubels en kleuren. Zo staat blauw bekend als de kleur van concentratie terwijl de kleur rood juist weer energie geeft. Ook goede verlichting is belangrijk voor je ogen en de concentratie, zorg dus dat je veel natuurlijk licht binnen krijgt of een goede lamp aanschaft.

Ga op zoek naar een fijne zitstoel en misschien heb je zelfs nog een oud bureau staan. Door jezelf een beetje af te zonderen en met je rug naar alle afleiding te gaan zitten, raak je sneller gemotiveerd. Het is belangrijk dat je niet in je pyjama op de bank in de woonkamer gaat zitten maar dat je een goede werkhouding aanneemt.

Ben je van plan nog lang thuis te werken? Zorg dan dat je een goede bureaustoel hebt waarbij je geen last van je rug krijgt. Ook leuke accessoires kunnen helpen zodat je je goed voelt in de omgeving en je met goede moed aan de slag kunt gaan. Zo kun je een leuk prikbord ophangen of een geurkaars aansteken. Sfeervolle accessoires kun je in onze webwinkel vinden.

Ik hoop dat je met deze tips een fijne werksfeer kunt creëren. Werk ze!