Blog

Maak je tuin zomerklaar

Maak je tuin zomerklaar

De avonden worden langer en we zitten meer buiten. De temperaturen lopen weer op en de langverwachte zomer is eindelijk begonnen. Waarschijnlijk heb je de barbecue al een aantal keer aangestoken. Velen van ons zullen deze zomer niet meer naar het buitenland vertrekken, maar zomer in eigen tuin vieren. Tijd dus, om je tuin zomerklaar te maken!

In mijn vorige blogpost heb ik al benoemd dat het de ideale tijd is om -samen met je kids- de tuin onder handen te nemen. Nadat je al het groen hebt aangepakt, is het tijd om voor wat sfeer te zorgen. Zo zit je extra fijn in je tuin, tijdens een zwoele zomeravond.

Het kan zijn dat je dode planten hebt staan of dat sommige planten nog moeten herstellen van het koude weer. Wanneer je echt een zomerse tuin wilt, zou je eventueel planten kunnen vervangen of nieuwe planten plaatsen. Ga eens een middag naar een tuincentrum bij jou in de buurt. Hoewel het voorjaar de beste tijd is om nieuwe planten te planten, is het in de zomer ook mogelijk. Let er wel op dat de nieuwe plant nog korte wortels heeft en zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen en niet uitdrogen. 

Nu er voldoende groen is toegevoegd, kun je extra sfeer toevoegen aan het terras. De plek, waar jij waarschijnlijk het meest te vinden bent. Door middel van de juiste accessoires, maak je je tuin helemaal zomer ready. Een mooi buitenschilderij, een rieten spiegel, een sfeervol windlicht, mooie kussens of een groot plaid. Al deze accessoires zijn te vinden in mijn webshop, kijk gerust eens rond. 

Genieten maar!