Blog

Romantische sfeer Valentijnsdag

Valentijnsdag, die elk jaar op 14 februari valt, is voor velen van ons een tijd om genegenheid en liefde te vieren. Het is ook een speciale dag die wereldwijd op veel verschillende manieren wordt gevierd.

Naast het plannen van een romantisch etentje met je geliefde, kun je ook indruk maken op je partner door inspirerende decoratie-ideeën in je huis toe te passen. Maar het leuke van onderstaande ideeën is, dat deze ideeën het hele jaar door kunnen blijven!

Kleed je slaapkamer aan in warme kleuren

Vaak is een bed het belangrijkste aandachtspunt van je slaapkamer. Leg een set warme kussens en een wollen deken op het bed. Linnen vouwgordijnen op je slaapkamer zijn ook het overwegen waard, omdat deze de sfeer in de kamer kunnen verzachten. Zij laten de vroege ochtendzon door, maar houden het koude licht tegen.

Storyboard creëren door verlichting

Veel van ons kiezen voor sfeerverlichting om een romantische sfeer te creëren. Dim de lampen zoveel mogelijk. Dit soort lichten geeft je ook de mogelijkheid om een interessant storyboard voor jou en je partner te creëren.

Hoewel er warme kleuren wordt aanbevolen als decoratie op Valentijnsdag, moet je je niet beperken tot alleen rood. Hoewel het de kleur van passie is, kan het in variaties en tinten worden gedaan, zoals roze, paars of oranje. Verandering is een geweldige manier om dit te doen, zonder te overdrijven.

Cadeautjes en bloemen werken altijd

Bloemen zijn bij uitstek dé manier om een romantische sfeer te creëren. Koop bijvoorbeeld een mooie bos rode rozen. De blaadjes kun je ook gebruiken als versiering rondom het huis.

Succesvolle cadeaus voor Valentijnsdag zijn wijn en chocolade, maar ook dingen met hartjes of kaarten met bijzondere teksten scoren goed.

Laat die kaarsen maar branden!

Voor de finishing touch kaarsen aansteken. Het flikkerende effect van de vlam van een kaars zet de puntjes op de i voor de hele sfeer van je kamer.

Dit zijn zomaar wat ideeën om er een mooie Valentijnsdag van te maken. Ik hoop, dat je een beetje inspiratie hebt kunnen opdoen.

Heb je iets van onze webshop gekocht en wil je dit met ons delen? Stuur ons dan een berichtje via Instagram (@charmedeco_webwinkel) of via de mail ([email protected]) met een fotootje. Wij zien heel graag hoe jij onze producten stijlt op 14 februari 2021.

Lieve groet,