Blog

Inspiratie voor Pasen

pasen, gezelligheid, woonkussen, gezelligheid, plaid

Pasen is niet alleen een feestdag, maar ook een goede manier om de lente te verwelkomen na de koude winter. Naast de voorjaarsschoonmaak, draait het rondom de Paasdagen ook om het opfleuren van je huis.

Ik geef je een aantal decoratie-ideeën als eyecatcher die je kunt toepassen in je interieur.

Verfris je ruimte met paaskleuren
Zoals je waarschijnlijk al weet, heeft elk seizoen een ander kleurenpalet. En daarbij is lente geen uitzondering. Houd dus bij het kiezen van je lentekleuren rekening met “licht, fris en helder”. Nu was je vast niet van plan om de muren elk seizoen een ander tintje te verven, maar dit kan ook heel gemakkelijk met stoffering. Zoals kussens of plaids etc. Denk aan de kleuren pastelblauw, groen en roze – of verschillende tinten paars en grijs. De truc is om positieve paaskleuren en slimmere gedempte tinten te combineren.

Paastakken
Paastakken zijn vaak een aantal krullerige takken die bij elkaar in een vaas worden gezet om vervolgens versierd te worden. Zet ze in een grote glazen vaas en klaar! Makkelijk, simpel maar geeft je toch meteen een lentegevoel! Deze takken kun je ook nog eens leuk versieren door er bijvoorbeeld paaseitjes of paasballen in te hangen.

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen
Bij twijfel: meer bloemen toevoegen! Als je het gevoel hebt dat je op de tafel wat mist, wees dan niet bang om gewoon meer bloemen toe te voegen. Speel met de maten, materialen en kleuren van vazen om de tafel interessanter te maken.

Tip: Vergeet niet, dat je elkaar nog hoort aan te kijken aan de overkant van de tafel.

Tulpen
Tulpen zijn de officiële paasbloem. Ze brengen een frisse sfeer en zijn perfect om het paasgevoel in huis te halen. Wil je het eenvoudig houden met de accessoires voor Pasen? Dan zijn tulpen alles wat je nodig hebt.

Paaseitje
En natuurlijk als finishing touch, die overheerlijke chocolade paaseitjes! Leg ze in een opvallende grote schaal en verspreid de kleurige paaseitjes. (Het is wel als decoratie bedoeld, niet om ze zelf op te smikkelen natuurlijk. En kun je de verleiding niet weerstaan, Charme Deco heeft ook nep paaseieren in bijvoorbeeld glitteruitvoering in haar assortiment. Deze zullen heel decoratief in je woonkamer staan.

Heb je iets van onze webshop gekocht en wil je dit graag met ons delen? Stuur ons dan een berichtje via Instagram (@charmedeco_webwinkel) of via de mail ([email protected]) met een fotootje. Wij zien heel graag hoe jij onze producten stijlt met Pasen! Je berichtje krijgt dan een plaatsje op mijn instagram.

Met creatieve groet,