Blog

‘Opleuken met Canvas’

Een modern tintje in huis met canvas!

Er zijn zoveel verschillende interieurstijlen mogelijk en elk hebben ze weer hun charmes. Een modern, vintage, scandinavisch of industrieel interieur. Voor alle stijlen zijn verschillende decoraties mogelijk. Wil je jouw interieur een modern tintje geven? Dit kan op verschillende manieren. Je leest hieronder hoe je dit in een paar simpele stappen kunt doen.

Kies jouw stijl decoratie

Wanneer je jouw wanden wilt decoreren, begin je bij het bepalen van de stijl van je interieur en welke decoratie hierbij zou passen. Er zijn genoeg woontrends, maar geen regels. Kies dus lekker zelf wat jij mooi vindt! Er zijn genoeg wanddecoraties in de winkel te vinden, maar je kunt ook heel goed zelf een decoratie ontwerpen. Wanneer je graag een moderne wanddecoratie wilt, is een canvas bestellen bijvoorbeeld erg geschikt.

Wat voor soort wanddecoratie wil je aan de wand?

Nadat je de stijl van je wanddecoratie bepaald hebt, is de volgende stap het kiezen van jouw soort wanddecoratie. In woonwinkels vind je erg veel leuke wanddecoraties, maar zelf iets ontwerpen kan ook heel leuk en origineel zijn.

Zo kun je tot in de details bepalen hoe jouw wanddecoratie eruit komt te zien. Je kunt namelijk zelf keuzes maken uit:

  • de materiaalsoort;
  • het formaat;
  • de afwerking;
  • en de afbeelding.

Eventueel kun je jouw foto nog bewerken met een zwart-wit of sepia filter of een tekst aan je foto toevoegen, zodat het extra persoonlijk wordt. En hoe persoonlijker je interieur, hoe meer je je er thuis zult gaan voelen! Door je wanddecoratie zelf te ontwerpen, weet je zeker dat het goed bij jouw smaak en interieur zal passen. Ben jij een echte kunstliefhebber? Dan is een kunstwerk op canvas vast iets voor jou. Ook dat is mogelijk!

In een modern interieur past een canvasdoek heel goed, maar bijvoorbeeld ook een aluminium foto of ingelijste poster. Beide materiaalsoorten vallen ook goed te combineren met bijvoorbeeld leuke planten, stoere kussens en macramé hangers. Als je beide mogelijkheden te klein vindt, kun je ook nog kiezen voor fotobehang!

Wanneer je kiest voor een eigen foto op canvas of een andere materiaalsoort, komt het meest lastige nog: het kiezen van de foto. Er zijn namelijk veel verschillende opties. Je kunt natuurlijk kiezen voor een persoonlijke familiefoto of iets dergelijks, maar als je van fotografie houdt, kun je bijvoorbeeld ook een mooie landschapsfoto of vakantiefoto af laten drukken. Er zijn zoveel mogelijkheden! Charme Deco Interieuradvies kan je hierbij helpen.

Heb je na het lezen nog vragen of hulp nodig bij interieurvragen? Neem dan eens contact met me op, misschien kan ik je wel helpen.

Met creatieve groet,