Blog

‘Fleur je interieur op’

Bloemen en planten zijn steeds populairder aan het worden. Het is een mooie en natuurlijke manier om het interieur van je huis een fris sfeertje te geven.

Kleur je interieur

Een kleur op de muur zul je niet zo snel vervangen en je zitbank is nog helemaal prima en het is zonde om deze dan te vervangen. Bloemen of planten kun je daarentegen heel makkelijk vervangen.

Doordat bloemen of planten geen permanente kleuren zijn in je interieur, kun je op verschillende plaatsen in huis kleur gaan toevoegen en experimenteren welke kleur het beste past in een bepaalde hoek.

Opvullen

Bloemen en planten zijn een ideaal opvulmateriaal. Een plant is een onderdeel wat bijna niet in je interieur mag ontbreken. In veel interieur stijlen komen planten terug. Er zijn zoveel verschillende soorten bloemen en planten, er zit voor iedereen wel een plant tussen die in jouw interieur past. Ook voor als je geen groene vingers hebt. Je kunt deze in elke lege hoek in de ruimte plaatsen. Vraag wel even na aan de bloemist, of deze bloemen of planten in de hoek kunnen staan waar jij hem geplaatst wil hebben. Vraag ook even na hoe vaak je deze plant of deze bloemen moet verzorgen.

Levendig

Bloemen of planten zorgen ervoor, dat je woning er verzorgd en levendig uitziet.  Het ziet er altijd mooi gestyld uit wanneer je een woning binnenstapt en er een mooie bos bloemen op tafel staat, of een mooie plant in bloei staat in een lege ruimte.

Natuur

Bloemen en planten zijn producten uit de natuur. Doordat het natuurproducten zijn, geven ze een ontspannend en relaxed gevoel. Veel natuur gerelateerde dingen dragen deze eigenschap met zich mee. Dat komt omdat natuur heel dicht bij de mens staat, waardoor we ons eigenlijk automatisch ontspannen gaan voelen. Ze zorgen voor rust. Dit komt niet alleen door de materialen, maar ook door de kleuren. Wanneer ik het met klanten heb over kleur, geven ze heel vaak aan, dat zij houden van natuurtinten, zoals bruin, beige, groen en blauw. Dit is vaak een onbewuste keuze.

Schone lucht

Waarschijnlijk weet je het al, maar ik wil het nogmaals benoemen: bloemen en planten zuiveren de lucht. Ze verspreiden niet alleen een heerlijke geur, ze zorgen er ook voor dat je voorzien bent van schone lucht: een natuurlijke luchtfilter.

Alleen maar goede redenen dus om jouw woning te voorzien van planten. Zullen we maar naar een bloemist gaan? Ga je mee?

Met creatieve groet,