Blog

Je interieur opnieuw uitvinden

Als ondernemer in de interieurbranch speel ik graag in op de trend anno 2020: mensen gaan niet meer verhuizen, maar investeren in een nieuw interieur.

Een nieuwe start maken in en met je interieur: je kunt op verschillende manieren investeren in een nieuwe inrichting.
Je kunt kiezen voor een verbouwing, een muurtje toevoegen of afbreken, een nieuw vloertje, een aanbouw, een nieuwe keuken. De kosten die hiermee gepaard gaan, vallen in het niet bij de kosten van een verhuizing.
Wil je echter niet te veel geld uitgeven, maar je hebt wel zin in een nieuwe look, dan is het ook mogelijk met kleine aanpassingen een hele nieuwe setting neer te zetten. Gebruik bijvoorbeeld bestaande meubels maar zet deze op een andere plaats. Of schilder ze in een andere kleur. Of schaf één of twee nieuwe meubelstukken aan. Breng een ander kleurtje aan op de wanden. Koop een paar nieuwe accessoires, andere woonkussens op de bank, en een heerlijk plaid, et voilà: een nieuwe inrichting die jou omarmt.

Het leukste is natuurlijk om deze make over zelf te gaan doen. Maar kom je er niet uit, zijn de smaken van jou en je partner te divers, of heb je gewoon geen tijd, dan kun je een interieurontwerper of styliste in de arm nemen, die dan samen met jou een nieuwe inrichting ontwerpt.

Een handige tool bij het neerzetten van een nieuwe inrichting is het gebruik van moodboards. Je hebt het woord ‘moodboards’ vast wel eens voorbij horen komen. Het is een woord uit de Engelse taal, dat – als je het letterlijk vertaalt ‘sfeerbord’ betekent. Een moodboard is een collectie van verschillende (sfeer-)beelden, bijvoorbeeld een verzameling van een bepaalde interieurstijl, kleuren of materialen.

Ik heb pas een moodboard voor een klant gemaakt voor de herinrichting van de woonkamer, keuken en slaapkamer. Bij de keuzes die ik moest maken qua materialen, kleuren op de wanden, keuzes van meubels enz. enz., heb ik me laten leiden door het moodboard. Als ik twijfels had bij meubels die ik wilde kiezen, keek ik op mijn moodboard en vroeg me dan af: “Past dit in de sfeer die mensen graag willen terugzien in hun nieuwe inrichting en zit ik nog steeds op de goede weg”?

Creatief

Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken. Tegenwoordig gebruiken mensen vaak het internet om een moodboard te maken: het zogenaamde digitale moodboard. Voordelen hiervan zijn, dat je over een mega databank van foto’s beschikt. Daarnaast is dit een snelle manier om een moodboard te maken. Ook kun je heel precies zoeken naar afbeeldingen die je wilt gebruiken op je moodboard.

Maar de leukste en meest creatieve manier is afbeeldingen te verzamelen uit tijdschriften, kranten, met toevoegen van stalen van stoffen, behang, hout enz. enz. Het moodboard gaat dan pas echt ‘leven’ en materialen worden tastbaar.

Weet jij niet wat je met de inrichting van je huis wilt, wellicht kan ik jullie helpen. Neem eens een kijkje op https://charmedeco.nl.