Thomashuis Overloon

Interieuradvies en kleuradvies

Het Thomashuis in Overloon is een kleinschalige woonvoorziening waar 9 mensen met een verstandelijke beperking wonen. Thomashuizen kenmerken zich door een zeer huiselijke sfeer en inrichting.

De zorgondernemers van dit zorgcomplex hebben mij benaderd omdat ze verlegen zitten om een frisse en vooral professionele kijk op de herinrichting van de living. Zij vinden de huidige opstelling niet ideaal, maar komen niet tot een verbetering.

Bij mijn kleurkeuze en de keuze voor het meubilair was de doelgroep en de landelijk omgeving leidend voor mij. Het Thomashuis is gehuisvest in een verbouwde boerderij in een landelijke omgeving met veel groen. Bij mijn kleurkeuze wilde ik buiten naar binnen halen. Maar ik wilde het ook een frisse, vernieuwende, jonge uitstraling geven.

Het kleurenpalet voor de keuken en woonkamer werd donkergroen met (oud-)roze. Groen geeft het contact met buiten, oudroze in combinatie met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer dragen bij aan een gevoel van harmonie. Wat betreft de meubels heb ik gekozen voor passend meubilair om de leefbaarheid en -comfort van de bewoners te ondersteunen en te vergroten.

Bekijk hieronder de voormalige situatie.

Voormalige situatie

Meer projecten