Nieuwbouw indeling woonkamer

Ontwerp en interieuradvies

Opdrachtgevers hebben een riante modern landelijke villa met rieten dak gebouwd. Het nieuwe woonhuis heeft veel raampartijen en ze kijken uit op weiland. Tijdens de bouw hebben ze mij gevraagd hen te ondersteunen bij kleurgebruik, de inrichting, meubelkeuze, de vloer, verlichting, en advisering over het toepassen van een palletkachel of haard. Kortom; de complete indeling en inrichting van de woonkamer.

Zij vonden de inrichting vooral moeilijk, omdat het een hele grote ruimte betreft.  Met hun ideeën kwamen ze niet verder dan het plaatsen van de tv tegen een wand.

Door het plaatsen van een roomdivider midden in de woonkamer, die door haar grootte daar uitermate geschikt voor is, is er èn een leeshoek met sfeerhaard (doorkijkhaard), èn een zithoek met sfeerhaard en televisiehoek  gecreëerd. Door een roomdivider kun je de ruimte verdelen in functies: eten, zitten of lezen. Verder heb ik een kastenwand ontworpen naast de en suite deuren voor het opbergen van o.a. leesboeken, die zij graag achter gesloten deuren willen bewaren.

Bekijk hieronder de voormalige situatie.

Voormalige situatie

Related projects