Interieurstyling badkamer

Interieuradvies

Een renovatie van een badkamer is best wel lastig. Waaraan moet de nieuwe badkamer voldoen? Wel of geen ligbad, inloopdouche of standaard douche? Een of twee wastafels? Welke kleuren ga je gebruiken; wat wordt het kleurenpalet, en welke materialen? Misschien toch iets uitbreiden? Hebben we voldoende verlichting? Je moet over heel veel zaken beslissingen nemen. 

Vooral als de badkamer een onderdeel is van de slaapkamer, is het extra opletten: het zicht vanuit de slaapkamer naar de badkamer moet rust en warmte uitstralen, maar het moet er ook gelikt uitzien. En badkamer en slaapkamer moeten een eenheid vormen. Een mooie grote slaapkamer met open badkamer geeft een luxe en ruimtelijke uitstraling. 

In deze badkamer zijn rustige, tijdloze kleuren en materialen toegepast.  Het is heel belangrijk dat materialen en kleuren goed bij elkaar passen. Natuurlijke materialen gaan altijd goed met elkaar samen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van composiet met warm hout. Het hout geeft in de badkamer een sfeervolle look en spannend contrast aan de strakke badkamer. Zoals de houten slaapkamervloer, die in het natte gedeelte van de badkamer terug te zien is de keramische planken vloer.  Het kleurenpalet komt overeen met de aangrenzende open slaapkamer. Dit geeft rust.

Gekozen is voor grote tegels in donker- en lichtgrijs, die ook doorlopen op de vloer, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. 

De hardstenen wasbak, het composiet blad , zwarte kranen en grote regendouche stralen hotelluxe uit. De composiet vensterbank op de muurscheiding is een detail, maar maakt het helemaal af.

De glazen spatwand brengt veel licht in de badkamer. Gekozen is voor een donkere ‘rook’variant. De mooie grote tegels en sanitair blijven hierdoor mooi zichtbaar. Let ook op het zwarte frame van de spanwand; très chique! 

Ondanks dat deze badkamer niet heel groot is, oogt deze wel heel ruimtelijk. Dit komt o.a. door het gebruik van het formaat tegels, het zwevende toilet, het wandvullende badkamermeubel, en de XL spanwand en regendouche. Hierdoor lijkt de badkamer groter, dan dat ie in werkelijkheid is!

Kort samengevat: kleine ruimte? Denk groot! Dat geldt overigens voor alle ruimtes in je huis!

Bekijk hieronder de voormalige situatie.

Voormalige situatie

Related projects